Arne Tumyr og Sian (Stopp islamiseringen av Norge) fikk ikke sette opp stand på Torgallmenningen som de ønsket lørdag, og måtte nøye seg med Festplassen.

Det var stappfullt av mennesker på Torgallmenningen på lørdag, mens på Festplassen var det færre av Bergens innbyggere som hadde tatt veien.

«Det er nemlig fare for at venstreekstremistisk pøbel med vold vil hindre andres ytringsfrihet, helt på linje med fascistiske holdninger,» heter det fra nettsidene til Sian, der de antyder at politiet ikke kan eller vil sette inn ressurser for å eventuelt beskytte arrangementet.

Rolig og sivilisert

Da bt.no var innom Festplassen i tre-tiden, en time etter at det startet, var det lite folk ved standplassen. Tre politifolk stod utplassert midt på plassen, mellom SOS Rasisme og Sian, med godt oversyn på de to grupperingene.

— Alt har gått helt rolig og sivilisert for seg her. Jeg har god dialog med alle parter, og de tar hensyn til hverandre, forteller innsatsleder Ole Bjørn Sveen innsatsleder fra politiet.

SOS Rasisme er blitt bedt om å holde demonstrasjonen på sin side av plassen, forteller Sveen videre.

409147_2404810.JPG

SOS Rasisme på plassTvers over Festplassen stod SOS Rasisme, med store bannere og gule plakater med logo og slagord.

Fryktet bråk i fjor

I august i fjor hadde Sian en demonstrasjon på Festplassen, og SOS Rasisme stilte da mannsterke opp med over 70 demonstranter.

For Congo

Arrangementet «For Congo» som Pinsekirken Tabernaklet hadde på Festplassen i dag samtidig med Sians stand, gikk hel uavfektet av av det hele. Det ble solgt brukte klær, kaker, lodd til intekt for skolebygging og arbeid nede i Kongo.

— Litt rart at vi er her samtidig, men det har gått helt fint. Vi ble bedt omnå flytte oss for å lage plass til Sian, ellers har det ikke vært noe, forteller Miriam follesø, møteleder ungdomslaget i Pinsekirken Tabernaklet

Selv om flere arrangement gikk parallelt, så var det lite folk på festplassen.
Ronald E. Hole
Kaker, loddsalg og salg av brukklær til inntekt for Kongo
Ronald E. Hole