– Det kunne jo være en spøk, men det er alvorlig nok. Det var morsomt at dere var i tvil om det kunne være sant på en 1. april. Hvis dere hadde tatt den inn blant samlingen av årets aprilspøker, så ville det iallfall ha vært en historie jeg aldri hadde kommet til å glemme, sier en lattermild journalist Ivar Brandvol i Nationen på NTBs for-sikkerhets-skyld-sjekk.

For Nationen har ingen spøk i år, men det har mange andre aviser.

6-timersdag

I hovedstadspressen slo kortere arbeidstid best an:

Dagsavisen kunne melde at Stortingets presidentskap vil at de stakkars, overarbeidede stortingsrepresentantene skal jobbe mindre. Derfor foreslås 6-timersdagen for denne utsatte gruppen. Fornyelses— eller skal vi kanskje i sakens anledning kalle henne fornøyelsesminister Heidi Grande Røys (SV) er positiv.

Også Aftenposten er opptatt av nedkortet arbeidstid, men denne gang for en helt annen gruppe, småbarnsforeldre. De bør ifølge YS-leder Randi Bjørgen få avkortet arbeidsdagen til 6 timer, mot å jobbe søndag. LO-leder Gerd-Liv Valla jobber for tiden en dags uke og var ikke tilgjengelig for kommentar, ifølge avisen.

Skisertifikat

Vårt Land er mer opptatt av det som kommer ifra oven: I et høyst troverdig oppslag hevder avisen at Røde Kors vil sile ut de mest ulykkesutsatte i skog og fjell, og krever innført skisertifikat. Det vil iallfall eliminere de mest urutinerte skigåere, som stadig roter seg bort og forårsaker dyre redningsaksjoner. Og med Vårt Land som formidler av det alvorlige budskap, så må det jo være sant!

Og det er det jo også at nyhetsmagasinene Ny Tid og det ferske Memo slår seg sammen. For det kan Klassekampen fortelle. Eierne, Damm og Dagbladet, er etter det avisen erfarer nær en avtale om å slå sammen de to konkurrentene. Men hva skal babyen hete? Det strides i de to hus...

Strøm og bom

Ute i distriktene står strømpriser og bompengeavgifter sentralt.

I Salten regnet Vegdirektoratet 800 millioner kroner feil på et stort veiprosjekt. Men det må betales – av bilistene, selvsagt.

Haugesunds Avis legger en bomring rundt byen på is. I stedet går politikerne inn for å kreve en ekstra inntektsskatt av alle for å bedre veinettet.

Tønsbergs Blad har en riktig gladnyhet: også funksjonshemmede, elbilister og motorsykler må nå betale i bomringen. Samtidig økes prisene generelt.

Adresseavisen er opptatt av den varslede strømkrisa i Midt-Norge. En revolusjonerende Sintef-oppfinnelse – en svart boks i hjemmet – «avlyser strømkrisen». Innretningen skal testes ut på leserne, må vite. Så meld deg!

Stavanger Aftenblad kan by på kollektiv vinsmaking foran Norges Bank-bygget klokken 12. Konkurrenten Rogalands Avis kan fortelle at kommunen vil gi bort all brustein i byen.

Utrolig, men sant, ifølge Bergens Tidende: Et 50 meter langt isfjell har seilt inn til hjertet av Bergen. BT har fotodokumentasjonen. Ekspertene har aldri sett noe lignende. Ikke vi heller...

Carl I. konvertitt

Men om det foregående kan være av tvilsom karakter – det muslimske nettstedet www.islam.no har en nyhet få vil betvile. At Carl I. Hagen vender seg mot Mekka:

– En blid og fornøyd Carl I. Hagen er på jakt etter et muslimsk navn etter å ha konvertert til islam. Konversjonen skjedde, i følge våre kilder, uten dramatikk hjemme hos Mulla Krekar sent fredag kveld, skriver det seriøse nettstedet.

Islam.no ønsker Hagen lykke til og håper flere Frp’ere følge etter.