Fassi Fihri møtte onsdag kveld norsk presse på sitt kontor i den marokkanske hovedstaden Rabat. Her uttrykte han en dyp skuffelse over det han mener er en fornærmelse mot Marokko fra norske myndigheters side.

— Vi håpet at det gode forholdet landene imellom skulle løse dette på en alminnelig måte. Vi ble derfor veldig overrasket at det samtidig ble organisert noe uten respekt for loven, sa utenriksministeren, ifølge Dagbladet.no.

Han mener norske myndigheter sto i spissen for en cowboyvirksomhet ved å være delaktige i aksjonen. Han sier at Marokko krever flere svar, både fra Støre og tjenestemennene som var involvert i aksjonen.

— Aktiviteten til den norske ambassaden, spesielt politiattacheen, står i sterk kontrast til lover og regler. De ble overlevert til personer fra det norske militæret. Dette er illegal bortførelse og brudd på diplomatiske lover, sa han, ifølge VG Nett.

Norske myndigheter har hevdet at de ikke har hatt noe med aksjonen å gjøre, bortsett fra at en tjenestemann fra ambassaden kjørte de to barna til stedet der de møtte morens hjelpere.