Marit Christensen ble trukket inn i smykkesaken da hennes eks-mann Elfad Badirkhanov ble tiltalt og senere dømt for underslag av smykker. Smykkene tilhørte den britisk-norske emaljekunstneren Marit Guinness Aschan og var verdsatt til nesten tre millioner kroner.

— Saken er henlagt fordi det ikke er tilstrekkelig bevis for å fastslå noe ansvar for henne, sier statsadvokat Kristian Nicolaisen til NTB fredag morgen.

I Paris Marit Christensen fikk den gode beskjeden torsdag, og feiret da henleggelsen med et glass champagne i den franske hovedstaden Paris.

— Denne prosessen har nesten tatt livet av meg, sier Marit Christensen til Aftenposten Aften. Siktelsen mot NRK-redaktøren har fått svært mye omtale i mediene.

— Pressen har svelget rått alt politiet har slynget ut. De har overhodet ikke drevet nøytral, undersøkende journalistikk, hevder Christensen.

Hun sier videre at saken har vært en så stor belastning at hun hadde selvmordstanker for ett års tid siden da saken sto på som verst. Hun har hele tiden sagt at hun er uskyldig.

Vurderer søksmål Marit Christensen har tidligere sagt at hun vurderer å gå til søksmål mot flere aviser for måten hun er blitt omtalt på i forbindelse med smykkesaken.

Allerede fredag ettermiddag er Christensen tilbake i Oslo, og da vil hun sammen med sin forsvarer Tor Erling Staff diskutere hva hun skal foreta seg videre.

Det var i fjor vår at Marit Christensen ble siktet for medvirkning til underslag av 25.000 dollar og smykker taksert til tre millioner kroner.

Like før jul innstilte politiadvokat Anne Maria Haarr på å tiltale NRK-redaktøren for medvirkning. Nå har statsadvokaten henlagt saken.