"Kugalskapen", som kaller på smilet ved første øyekast, ble alvorlig for begge impliserte. Gårdbrukeren er langtidssykemeldt etter at han knuste kneskåla, dro armen av ledd og rev over scener og muskulatur. Den gale kua endte sine dager etter et velrettet skudd av distriktsveterinæren, forteller Nordlandsposten.

Helt Texas Historien Per Jostein Pedersen forteller til avisen er "helt Texas", som han sier selv. Den fant sted i mars, men først nå, etter at Pedersen har gjennomgått to operasjoner, får allmennheten vite hva som skjedde den dramatiske dagen da kua skulle klauvskjæres.

Først slet den seg løs, sprang ned mot sjøen og la på havet. Da den kom opp igjen, sprang Pedersen etter for å fange den. Det skulle han ikke ha gjort, for plutselig tverrsnudde kua og sprang det den var ku for, rett mot eieren sin. Kua sprang Pedersen rett ned, tok så fatt i ham på ny og kastet ham opp i lufta med et hodekast.

Falt stygt Fallet mot fjæresteinene var så stygt at gårdbrukeren knuste kneskåla, dro armen av ledd og rev over scener og muskulatur. Men Per Jostein Pedersen ga seg likevel ikke. Etter at han selv dro armen på plass, satte han seg på traktoren og kjørte etter kua for å prøve å stoppe den ved å plassere et traktorhjul oppå båndet som var festet til dyret.

Spiser den opp Men kua ville det annerledes. Hun dro til skogs, og Pedersen måtte gi opp jakten. Med sterke smerter ringte han til distriktsveterinæren på vegne av kua, og til lege for sin egen del. Mens han ble fraktet til sykehuset, skjøt veterinæren kua, og slaktet den.

Nå ligger skinnet av den gale kua på låven, som et håndfast bevis på at faren er over. Kjøttet driver familien fortsatt og spiser av — til tross for kugalskapen.

NTB