— Han hang ved siden av toget over en strekning på 100 meter før han falt av. Han ble ikke særlig skadd, men fikk vondt i et kne, sier operasjonsleder Tormod Kristiansen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Politiet ble varslet om saken like etter klokken 1 natt til fredag. En time senere sto toget fortsatt på stasjonen i påvente av undersøkelser.

— Vi vet ikke noe om årsaken til det som skjedde, om han prøvde å hoppe på toget eller om noe annet har skjedd, sier Kristiansen.

Tønsbergs Blads nettutgave mener å ha svaret.

— Han og en jente hadde kommet seg ut på perrongen for å gå av, da han stakk hånden inn gjennom døren igjen for å få en røyk av en annen person, forteller passasjer Mats Lilleng Gulbrandsen, som ble øyenvitne til at mannen ble sittende fast i togdøren.

— Døren gikk igjen, og han ble hengende etter toget da det begynte å gå. Da vi fikk dratt i nødbremsen og toget stoppet, så vi at passasjeren hadde kommet seg løs og lå på bakken et stykke lenger bak, sier øyenvitnet.

InterCity-toget fra Oslo skulle ha vært framme i Skien klokken 2.29. Passasjerene ble fraktet videre med drosje fra Tønsberg, skriver Dagbladet.no.

Ifølge nettavisen ble passasjerene bare forklart at det var skjedd et uhell.