I 04-tiden i natt pågrep politiet en mann, bosatt på Lambertseter, mistenkt for å ha kommet med trusler mot Stortinget. Politiet evakuerte mannens naboer på Lambertseter, før de gikk til aksjon mot leiligheten hans.

Det var passasjerer på en rutebuss fra Hønefoss mot Bærum som meldte fra om en person iført skuddsikker vest og en tung bag som truet med aksjoner mot Stortinget, ifølge Aftenposten. Mannen skal så ha gjentatt truslene i en taxi på vei fra Sandvika til Lambertseter.

Oslo politidistrikt bekrefter i 8-tiden at mannen som ble pågrepet i natt er sjekket ut av saken.

— I natt fremkom det en trussel mot stortinget som førte til at politiet iverksatte en aksjon. En person ble pågrepet, men har nå blitt sjekket ut av saken, skriver politiet i pressemeldingen.

Leter etter annen mistenkt

Videre skriver politiet at de jobber med flere spor i saken, og at vaktholdet på Storinget opprettholdes.

— Vi holder åpent for at det er en annen mistenkt, og det letes nå etter personen på ulike adresser, forteller operasjonsleder André Kråkenes i Oslo til TV 2.

Til kanalen opplyser politiet at mistanken mot mannen ble svekket etter avhør, og at han derfor ble sluppet fri.

Oslo politidistrikt bekrefter til Aftenposten at saken nå overføres til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Etter pågripelsen i natt sa operasjonsleder Tor Grøttum til NTB at de ventet på en endelig bekreftelse, men at de mente de hadde pågrepet rett mann.

Stor evakuering i Oslo

— Vi aksjonerte mot leiligheten klokken 4.22. Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk. Vi holder nå på å undersøke leiligheten, sa Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB onsdag morgen.

Da politiet i natt slo til mot den første mistenkte mannen ble 41 beboere i nabolaget evakuert. De fikk etter kort tid returnere hjem.

I hele natt holdt bevæpnet politi vakt utenfor Stortinget.