Drapet skjedde inne på Bjerke Kro på Brobekk senter ved Bjerke litt før midnatt da en mann kom inn og skjøt den andre. Det skal kun ha blitt løsnet ett skudd.

– Politiet fikk meldingen klokken 23.20, og gjerningsmannen var fortsatt på stedet da politiet kom, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Ellen Ulvin, til NTB.

Politiet var lørdag morgen sparsomme med opplysninger om foranledningen til drapet, men etter å ha avhørt mellom åtte og ni personer har det kommet fram at de to involverte hadde en krangel like før drapet skjedde.

– Det eneste jeg kan si om bakgrunnen er at gjerningsmannen og den avdøde hadde en krangel like før drapet, sier overbetjent Finn Abrahamsen ved voldsavsnittet i Oslo til NTB.

Ikke avhørt

Gjerningsmannen og offeret er begge norske statsborgere, men av utenlandsk opprinnelse. Den avdøde mannen er 48 år gammel, mens den antatte gjerningsmannen, som nå er siktet for forsettlig drap, er 47 år.

Politiet har foreløpig ikke avhørt 47-åringen.

– Mannen har bett om å få Tor Erling Staff som forsvarer, men han kunne ikke møte før sent lørdag kveld, så 47-åringen vil sannsynligvis ikke bli avhørt før søndag morgen, sier Abrahamsen til NTB.

Ifølge politiet døde mannen på stedet. Det ble gjort flere forsøk på å gjenopplive ham, men uten hell. Da politiet kom til stedet fant de også drapsvåpenet som skal være en grovkalibret pistol.

Vitner

Politiet var lørdag morgen interessert i å komme i kontakt med tre personer som forlot puben like etter at drapet fant sted.

– Vi ønsker nå å komme i kontakt med tre personer som forlot stedet i en taxi like etter drapet. I drosjen satt det to norske kvinner og en mann, sier Abrahamsen.

Politiet tror de tre personene kan sitte med nyttig informasjon om hva som skjedde før skyteepisoden, men understreker at de ikke mistenker dem for å være innblandet i drapet.