Skyteepisoden skjedde utenfor Pilestredet 73, rundt 100 meter fra Bislet stadion. Det var en rekke personer i området da mannen ble skutt ved 01-tiden. Minst to personer skal ha flyktet fra stedet i en burgunderrød bil i retning Majorstua.

Ved 5.30-tiden var det ennå ikke gjort noen pågripelser, men politiet var i gang med å avhøre vitner.

— Etterforskningen pågår for fullt, sa vaktleder Bernt Toverud ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Ventet med avhør

Offeret er en mann i 30-årene av norsk opprinnelse. Han skal ikke være kjent av politiet fra tidligere.

— Ulike vitner har meldt om mellom ett og tre skudd. Jeg har foreløpig ikke oversikt over om mannen er truffet av flere enn ett skudd, sa innsatsleder Tore Barstad i Oslo-politiet til NTB ved åstedet natt til lørdag.

Politiet har vært i kontakt med to personer som gikk sammen med offeret da han ble skutt. Det ble ikke gjort forsøk på å avhøre dem rett etter skytingen, siden de var svært preget av det som hadde skjedd.

Panikk

Et vitne NTB snakket med på stedet, sier han hørte ett skudd i det han gikk ut av en drosje i området.

— I det jeg gikk ut hørte jeg at det smalt. Deretter hørte jeg masse panikk og styr rett bak meg og så at det lå en fyr på bakken. Kameraten hans hang over ham med telefonen og varslet alarmsentralen, sier han.

— Han var helt tydelig skutt i hodet og blødde kraftig, fortsetter vitnet, som ikke har gjort noen observasjoner av bilen politiet ser etter.

Segnet om

Både politi og ambulansetjenesten rykket ut til åstedet med store styrker. Politiet bevæpnet seg og satte inn alt disponibelt mannskap i letingen etter gjerningsmannen og eventuelle andre involverte.

— I det vi fikk meldingen satte vi opp kontroller på sentrale knutepunkter på veiene ut av byen. Vi har også sperret av gatene rundt Bislet og Majorstua. Men så langt er det ikke meldt inn noen observasjoner av bilen, sier Barstad.

Vitner som Dagbladet har snakket med, tror det kan ha vært to eller tre personer i bilen, som trolig er av et japansk merke. Ytterligere én mann skal ha løp fra stedet i motsatt retning av bilen.

Mannen som ble skutt, skal ha blitt truffet i tinningen. Det ble satt i gang livreddende førstehjelp kort tid etter at skuddene falt.

Ønsker tips

Politiet har gått ut med signalement på én ettersøkt. Han skal være mellom 20 og 30 år gammel og iført en hvit overdel. Mannen har østasiatisk utseende og svart, langt hår som er gredd bakover.

Mann som ble skutt, er innlagt på Ullevål sykehus. Meldingen om skyteepisoden kom klokken 1.06 natt til lørdag.

— Vi er meget interesserte i alle observasjoner fra området. Det kan være at folk har gjort verdifulle observasjoner uten at de har registrert alvorligheten i situasjonen, så vi oppfordrer folk til å ringe inn det de har sett eller hørt, sier Barstad.