Mannen som ble skutt, ble fraktet med luftambulanse til Rikshospitalet i Oslo. Sykehuset opplyser til NTB at tilstanden er stabil, og at mannen ikke er livstruende skadd. Han ble lørdag kveld operert, og ligger til observasjon.

— Fire personer ble brakt inn fra to ulike biler på E6 sør for Gardermoen og disse er nå siktet for drapsforsøk. Bilene ble stanset på bakgrunn av vitneobservasjoner, sier jourhavende jurist Per Herman Thori-Aamot i Romerike politidistrikt til NTB.

- Flere skudd

De fire blir avhørt lørdag kveld, men det er ennå uavklart hva slags tilknytning de har til skyteepisoden.

— Vi kommer til å undersøke de to bilene som de siktede kjørte i, og vi har også avhørt en rekke vitner som har kunnet gi oss gode observasjoner, sier Thori-Aamot.

Politiet bekrefter at flere skudd skal ha blitt avfyrt under skyteepisoden som skjedde like før klokka 17 lørdag.

Politiet har ennå ikke funnet skytevåpenet som ble brukt under skytingen, og Thori-Aamot sier at politiet nå har bedt om teknisk bistand fra Kripos.

— Den tekniske etterforskningen pågår på Gardermoen. Vi leter etter våpenet som ble brukt og vi regner med å få svar på hvor mange skudd som ble avfyrt, sier Thori-Aamot.

Nervøs passasjer

— Jeg sto her inne i kiosken da en stressa fyr kom bort til meg. Han ba om et stort glass vann. Han sa han trengte da han hadde sett en mann bli skutt i hodet. Jeg trodde ikke på fyren, trodde det var en fleip, for det var ikke noe tegn til kaos eller nervøse passasjerer ved kiosken, sier Jim Strand som jobber i kiosken inne i avgangshallen bare noen meter unna der mannen segnet om. Men da han gikk bort for å se om det stemte, fikk han øye på mannen som lå på gulvet bak et skjermbrett. - Jeg får litt hjertebank når noe slikt skjer så nærme arbeidsplassen min. Jeg fikk vite at en mann var skutt av en flyvertinne som kom bort til kiosken. Jeg fryktet at de som hadde skutt befant seg inne på flyplassen. Vi fikk ikke noe informasjon men det var vel for å ikke uroe passasjerene, sier Therese Wilhelmsen som også arbeider i kiosken.

Normal flytrafikk

Driftsdirektør Einar Tafjord ved Oslo Lufthavn Gardermoen sier til NTB at mannen skal ha blitt skutt på vei ut av avgangshallen. Deretter skal han ha kommet tilbake i terminalbygningen og falt om ved en av innsjekkingsskrankene til SAS.

Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen sier til NRK at ledelsen ved flyplassen ikke har iverksatt spesielle tiltak etter skytingen.

— Vi forholder oss til politiet når det gjelder den konkrete saken. Når det gjelder driften ved flyplassen, så er noen innsjekkingsskranker rundt området stengt. For øvrig går trafikken som normalt, sier han.

Politiet sperret av et område utenfor avgangshallen, etter at en mann ble skutt på Oslo Lufthavn Gardermoen lørdag ettermiddag.<br/> Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX