Ifølge Aftenposten.no ble en mann ble sendt søndag brakt til sykehus i Oslo med skuddskader i beinet. Politiet tror skytingen kan ha skjedd i Urtegata på Grønland.

— Vi fikk ved 22-tiden melding om slåssing og mulig skyting i Urtegata mellom Grønland og Tøyen. Flere politienheter rykket ut og vi fant blodspor utenfor Urtegata 6. Vi antar at dette er åstedet, sier operasjonsleder Finn Belle til Aftenposten.no.

Like etter den dramatiske nødmeldingen, ble politiet oppringt av Legevakten.

— En person med skuddskader ble fraktet av privatpersoner til Oslo kommunale legevakt. Mannen har flere skuddsår i bena. Han hadde også med seg en pistol inn på legevakten, sier Belle.

Etter en rask undersøkelse, ble den skuddskadede mannen ifølge politiet kjørt videre til behandling på Oslo universitetssykehus Ullevål.

På operasjonsbordet i natt

— Mannen er alvorlig, men ikke livstruende skadet. Vi fikk et par ord med ham før han ble trillet inn på operasjonsbordet, sier vaktleder Ole-Petter Jacobsen ved Kriminalvakten i Oslo politidistrikt til Aftenposten ved 01-tiden natt til mandag.

— Vi avhører flere vitner utover natten, men kan ikke gi noen flere opplysninger om skyteepisoden på nåværende tidspunkt, sier Jacobsen.

Blodspor utenfor bygård

På et fortau utenfor Urtegata 6, var det ved 22.30-tiden ferske blodspor etter skytingen.

— Er mannen påført skuddskadene inne i bygården eller utendørs?

— For oss ser det nå ut til at skytingen har skjedd ute på fortauet. Vi har sperret av området og våre kriminalteknikere undersøker stedet i kveld, sier operasjonsleder Belle.

- Kontroll på bilen

— Bilføreren som kjørte den skuddskadede mannen til Legevakten, returnerte til samme sted ved 23-tiden. Det er blodspor i bilen, en Volkswagen Golf, og vi anser derfor også bilen som et åsted, sier operasjonsleder Finn Belle til Aftenposten.no.

Han forteller at det var fire menn i bilen da den kom tilbake til Legevakten.

— Vi avhører de fire som vitner. Ingen er foreløpig siktet i saken. Bilen deres taues inn for kriminaltekniske undersøkelser, sier Belle.