— Det er en aldeles fryktelig sak, sier rådmannen i Klepp, Ivar Undheim, til NTB. Han bor like i nærheten av åstedet på Kvernaland, og er like sjokkert over drapet som resten av den lille bygda.

Det ble i dag opprettet et psykiatrisk kriseteam som skal ta seg av naboer og andre som trenger hjelp.

På Orstad skole på Kvernaland forbereder lærerne seg på å ta i mot medelevene til avdødes åtte og 11 år gamle barn i morgen. Begge er elever ved skolen. Også 55-åringens familie er tilbudt hjelp fra kriseteamet, men familien har ikke barn som er elever ved skolen.

Rundt 20 til 30 personer var til stede ved grillfesten på Kvernaland i går kveld, hvor både barn og voksne deltok. 55-åringen deltok ikke i grillfesten. I følge vitner skal 55-åringen ha kommet forbi, på luftetur med hunden. Han skal ha kommet i slagsmål med den 35 år gamle naboen, noe som resulterte i ett eller flere dødelige skudd.

— Siktede bærer preg av å ha vært i håndgemeng, opplyser lensmannsfullmektig Jens Sverre Knutsen ved Klepp lensmannskontor.

Han vil bli framstilt for varetektsfengsling ved Jæren forhørsrett i morgen. Politiinspektør Ingrid Tjørhom vil da sannsynligvis be om fire uker varetekt for 55-åringen.

35-åringen døde ved midnatt av skuddsårene han var påført.

NTB