Da politiet kom til boligen, var kvinnens fot nesten skåret av. Kun beinet var igjen, skriver Varden. Politiadvokat Trine Kvile i Telemark politidistrikt har utvidet siktelsen mot 41-åringen fra grov mishandling til å gjelde drapsforsøk.

— Han erkjenner grov legemsbeskadigelse, men ikke drapsforsøk, sier politiadvokat Kvile til Varden.

Kokende matolje

Mishandlingen den 31 år gamle kvinnen har vært utsatt for, er uvanlig grov. Hun ble stukket og skåret med kniv i hodet, på begge armene og venstre bein. 41-åringen har erkjent at han kokte opp vann, blandet det med matolje og helte over kona. Han erkjenner også å ha stukket og skåret henne med kniv, opplyser politiet.

Dokumentasjon fra Ullevål viser ifølge Varden at kvinnen fikk åpent skallebrudd i høyre del av pannen, åpne bruddskader med blottlagt hjernevev, brudd i kinnbuen, flere sår i hodet, brudd i begge ankelknoker i venstre bein, brudd i venstre arm, store sårskader på begge underarmer og annengrads forbrenning i ansiktet, på halsen, brystet og begge armene.

Parets fire barn var til stede under mishandlingen, og de eldste skal ha forsøkt å stanse farens angrep på moren, men måtte til slutt gi opp. Det var naboer som varslet politiet, etter å ha hørt hyl og skrik fra boligen.

- Et under at hun lever

Kvinnen ble liggende i koma i flere dager etter volden.

— Det er den groveste mishandlingssaken jeg noensinne har vært borti. Det er et under at hun lever, sier kvinnens bistandsadvokat Øyvind Haugen til Varden.

Kvinnen og hennes fire barn kom til Norge i 2009. Året etter flyttet den nå siktede 41-åringen etter. Bakgrunnen for konflikten mellom paret skal ifølge Varden ha vært at mannen skal ha slitt med å få oppholdstillatelse, noe han skal ha gitt kona skylden for.

41-åringens forsvarer, advokat Andreas Nyhaug, ønsker ikke å kommentere saken.