Den 28 år gamle mannen ble lørdag siktet for forsettlig drap.

— Vi ser på dette som en familietragedie, opplyste politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Politiet ville lørdag ikke opplyse om barnas alder eller hvordan de tre personene ble drept. Hele familien har bakgrunn fra Somalia, men den siktede mannen er norsk statsborger. Han kom til Norge på begynnelsen av 1990-tallet.

Politiet kunne heller ikke fastslå drapstidspunktet.

— Så vidt vi vet ble den avdøde kvinnen sett fredag kveld, sier Kristiansen.

Knivstikk i butikk

Politiet fikk kjennskap til tragedien da de lørdag like før klokka 12 rykket ut til en Rema 1000-butikk på Hauketo i Oslo. Der var en 29 år gammel mann knivstukket, og den 29 år gamle mannen ble holdt tilbake av butikkpersonalet fram til politiet ankom.

— Da sa mannen at hans kone lå død i en leilighet på Hauketo. Da politiet kom til denne leiligheten fant vi en kvinne og to barn døde, sier politiinspektør Terje Kristiansen.

Ukjent motiv

Politiet kunne lørdag ikke si noe om et eventuelt motiv for drapene. Lørdag undersøkte kriminalteknikere leiligheten der de tre ble funnet døde. I tillegg startet politiet rundspørringer i nabolaget for å finne ut om noen hadde sett eller hørt noe spesielt.

Mannen som ble knivstukket i matbutikken er brakt til Ullevål universitetssykehus med lettere skader. Også han har bakgrunn fra Somalia, men politiet kunne lørdag ikke si noe om hva slags forbindelser det var mellom denne mannen og mannen som nå er siktet.

Den siktede skal avhøres søndag.

(NTB)

En mann er siktet for drap på hans fraseparerte kone og parets to barn. De tre ble funnet døde i en leilighet på Hauketo i Oslo lørdag.<p/>FOTO: Scanpix