Den siktede er en bekjent av den drepte og var på åstedet sammen med en annen mann da politiet kom til leiligheten fredag ettermiddag. Den andre mannen varslet ambulansetjenesten som igjen varslet politiet. Han er ikke mistenkt i saken, opplyser politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt.

Den siktede erkjenner ikke straffskyld, men har gått med på fire ukers varetektsfengsling. Han er ikke avhørt av politiet ennå, og det beror blant annet på at siktedes forsvarer ikke har vært tilgjengelig, opplyser Kristiansen.

Fra Akershus

Politiinspektøren vil ikke opplyse om de drepte og den siktede tilhører noe spesielt miljø eller si noe om deres yrkesbakgrunn. Det eneste Kristiansen vil si, er at de var bekjente og at den drepte er fra Akershus.

— Det gjenstår mye etterforskning i saken. Den siktede og flere vitner skal avhøres, og det skal foretas rettsmedisinske undersøkelser, opplyser politiinspektøren.

Helhetsvurdering

Store politistyrker rykket fredag ut til Peder Claussøns gate i Oslo sentrum etter melding om at en person var blitt skutt. Fredag kveld og lørdag morgen ville ikke politiet si om det dreide seg om en kriminell handling.

— Det er en helhetsvurdering som ligger bak drapssiktelsen i saken, opplyste Kristiansen på en presseorientering lørdag ettermiddag.