Det er andre gangen på tre dager familiemedlemmer siktes etter drap.

Den 48 år gamle sønnen ble pågrepet kort tid etter at den 77 år gamle kvinnen ble funnet drept i boligen på Haugenstua søndag kveld. Mannen skal ha slitt med psykiske problemer over en lengre periode, og politiet undersøkte mandag om disse problemene hadde noen sammenheng med saken.

Det er andre gangen på få dager at politiet sikter familiemedlemmer etter drap. Fredag siktet politiet en 21 år gammel mann for å ha tatt livet sin egen mor på Frogner i Oslo. Også i dette tilfellet skal den siktede ha slitt med psykiske problemer.

Ingen sammenheng

– Selv om disse sakene kommer tett etter hverandre ser vi ingen sammenheng her. Det er vanskelig for politiet å få anbrakt personer på riktig sted når vi støter på saker hvor det er behov for psykiatrisk hjelp, sier politiinspektør Terje Kristiansen til NTB.

Mandag arbeidet politiet med å få 21-åringen overført til Dikemark sykehus, for psykiatrisk behandling, men av mangel på ledige plasser satt den drapssiktede mannen fremdeles i varetektscelle hos politiet.

Utløste alarm

Ifølge politiet ble det klokken 23.12 søndag kveld registrert en trygghetsalarm fra 77-åringens omsorgsleilighet. Firmaet Hjelp 24, som har ansvaret for oppfølging av beboerne, sendte ut folk som fant kvinnen død i sin leilighet.

Det var ingen tegn til innbrudd i leiligheten og en stund etter at den døde var funnet, oppsøkte politiet kvinnens sønn i hans bolig på Grorud. De mente det var grunn til å mistenke 48-åringen og valgte å sikte ham for forsettlig drap på moren.

Kartlegger

Politiets teknikere og etterforskere arbeidet mandag med å kartlegge hva som hadde foregått i kvinnens leilighet. Kristiansen er tilbakeholden med å beskrive detaljer om hvordan drapet skal ha blitt utført. Han vil heller ikke fortelle om det er funnet bestemte spor etter gjerningsmannen.

– Vi startet umiddelbart bred etterforskning på bakgrunn av det man fant på stedet, sier Kristiansen.

Den siktede 48-åringen fikk mandag oppnevnt advokat Jon Christophersen som forsvarer.

MØTTE PRESSEN: Politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt opplyste på en pressekonferanse mandag at en mann er anholdt, mistenkt for å ha drept sin 70 år gamle mor. Kvinnen ble funnet død i Oslo natt til mandag.
Johannessen, Sara