Mannen og den døde 54 år gamle kvinnen var samboere i Fossegrenda i Trondheim.

Varslet om dødsfallet

— Det var den siktede selv som ringte AMK-sentralen og opplyste at samboeren var død, sier politioverbetjent Geir Olav Granboe ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

- Sa han noe om dødsårsaken?

— Nei, opplyser Granboe.

- Var kvinnen død da redningsmannskapene ankom?

— Ambulansen kom først, og politiet like etterpå. Da var kvinnen død.

Ønsker ikke forsvarer

Den siktede 62-åringen har ikke bedt om bistand fra forsvarer. Politioverbetjenten understreker også at siktelsen mot mannen er foreløpig. Han har ikke tatt stilling til hvordan han stiller seg til siktelse.

- Har siktede sagt at han har utøvd vold mot henne?

- Vi har ikke kommet så langt at vi har fått avhørt ham i detalj ennå. Vi prøver nå å danne oss et bilde av hva som han skjedd gjennom vitneavhør.

- Hadde kvinnen skader?

- Dødsårsaken er ukjent, sier Granbo, og legger til at kvinnen vil bli obdusert lørdag.

Obduksjonsrapporten blir trolig klar i morgen. Politiet vil da ta stilling til om de vil begjære mannen varetektsfengslet.

Pågrepet i formiddag

Politiet ble varslet om dødsfallet like etter klokken 10.00 første nyttårsdag. Politi, ambulanse og luftambulanse rykket uit til leiligheten i Fossegrenda. Mannen ble senere pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Fram til klokken 15 jobbet krimteknikere fra Sentrum politistasjon på åstedet.

— Det er ingenting som tyder på bruk av vold. Det er heller ikke noe som tilsier at det skal ha vært fest i den aktuelle leiligheten i løpet av natten, uttalte innsatsleder Geir Hilmarsen i politiet til adressa.no tidligere i dag.

Leiligheten er nå plombert. Den døde ble hentet ut av leiligheten i 14.30-tiden og kjørt bort. Ifølge Hilmarsen er det ventet at obduksjon av kvinnen vil finne sted 2. januar ved St. Olavs Hospital.

Åstedet ligger på topplanet, i sjette etasje, i boligkomplekset i Fossegrenda.

Mannen og den døde 54 år gamle kvinnen var samboere i Fossegrenda i Trondheim.