Ifølge NRK er en mann i 60-årene antatt omkommet.

— Båten ligger såpass dypt at det ikke er noe håp om å finne mannen i live, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til NTB lørdag morgen.

Reketråleren var med i letingen etter to tyske fiskere som var meldt savnet fredag kveld, da den gikk på et skjær.

— Det er en av båtene som var med i redningsaksjonen som har gått på et skjær og tar inn vann, opplyste Jan Adolfsen på redningsskøyta ”Ægir” til Fædrelandsvennen rundt 23.30.

Uoversiktlig situasjon

— Tråleren har gått ned og er helt under vann. Vi har reddet to personer, men en er fortsatt savnet, sa skipper Thor Hugo Johansen i redningsskøyta ”Ægir” fredag kveld.

En redningsskøyte og en lokal fiskebåt deltar i søket etter personen. Det er en uoversiktlig situasjon, opplyste Bjørn Magnusen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Fædrelandsvennen.

Tyskere reddet

Redningsaksjon startet utenfor Korshavn i Lyngdal etter at to tyske fiskere ble meldt savnet. Båten deres gikk ut ved 15-tiden og ble meldt sanvet seks timer senere. På grunn av mye vind på sjøen ble en redningsaksjon satt i gang.

Hovedredningssentralen søkte sammen med redningsskøyten og flere lokale fritidsbåter. Et Sea-King helikopter var også satt inn i letingen, samt et sjøredningshelikopter fra Mandal. Tyskerne ble funnet i fin form før klokken 23 fredag.

Et nytt søk starter opp lørdag morgen. Båten ligger på 80 meters dyp og Osaland sier til NTB at de har innkalt spesialdykkere.