Det bekrefter Metropolitan-politiet i London overfor Aftenposten.no.

I en pressemelding opplyser politiet at mannen ble pågrepet i sitt hjem. Han er ikke mistenkt for selve drapet, men er siktet for å ha hjulpet drapsmannen.

— Jeg kjenner ikke detaljene, men jeg fikk inntrykk av at han var knyttet til ytre ting, som transport, sier sjømannsprest i London, Thorbjørn Holt, til NTB. Sjømannspresten har fungert som Vik Magnussen-familiens talsperson i saken.

Mannen ble pågrepet i sitt hjem i St. Johns Wood i den nordvestlige delen av London.

Kvalt

Den 23 år gamle norske studenten Martine Vik Magnussen ble funnet kvalt i et søppelrom i en fasjonabel bygård 16. mars i år, etter å ha vært savnet i to døgn.

Politiet har etterlyst 21 år gamle Farouk Abdulhak i forbindelse med drapet. Abdulhak var en medstudent av Vik Magnussen ved det prestisjefylte Regents College, og den siste som ble sett sammen med henne. De to var da på vei til et nachspiel fra et utested i London.

Dagen før Vik Magnussen ble funnet død, reiste Abdulhak til sitt hjemland Jemen.

Bisatt onsdag

Abdulhak insisterer på at han ikke har noe med drapet å gjøre, og sier han er trist etter å ha blitt forhåndsdømt i pressen.

Han har også sagt at han gjerne snakker med britisk politi, men Storbritannia og Jemen har ingen utleveringsavtale. Britisk politi har flere ganger anmodet ham om å komme til London for å la seg avhøre.

Martine Vik Magnussen ble bisatt fra Asker kirke onsdag denne uken.