Mannen ble pågrepet på Karmøy fredag ettermiddag, men politiet er svært sparsomme med opplysninger om mannen og eventuelle forbindelser mellom ham og avdøde.

— Bakgrunnen for pågripelsen er opplysninger som vi ble kjent med fredag. Disse opplysningene gjør at det er skjellig grunn til å mistenke den pågrepne for drap, forteller politiadvokat Thor Buberg ved Haugesund politidistrikt.

Et vitne observerte tidlig fredag morgen en mann som forlot oppgangen der kvinnen ble funnet død. Han ble antatt å være rundt 30 år, tynn, med lyst blondt, kortklippet hår og lyse klær.

— Det er denne mannen som vi nå har pågrepet, bekrefter Buberg overfor NTB.

Nabo varslet

Det var en nabo i oppgangen i boligblokken der kvinnen bodde som varslet politiet om dødsfallet kl. 06.50 fredag morgen. Til sammen 15 tjenestemenn etterforsker dødsfallet. Seks av dem kommer fra Kripos.

Politiet gikk fredag fra dør til dør i hele blokken for å avhøre naboer.

Den døde kvinnen bodde etter det NTB forstår, alene i leiligheten, som lå i fjerde etasje i blokken.

Utelukker sammenheng

Natt til fredag fikk politiet melding om husbråk i boligblokken der kvinnen bodde, men politiet rykket ikke ut.

— Dette ble ikke vurdert som alvorlig nok til å rykke ut, sier lensmannsbetjent Bjarne Skådel hos Lensmannen på Karmøy.

Naboer NTB har snakket med opplyser at kvinnen den siste tiden har følt seg plaget og truet på livet. Ifølge politiet er disse opplysningene ukjent for dem.

Kvinnen anmeldte for lang tid tilbake en person for legemsbeskadigelse. Dette kjenner politiet til, men de utelukker at den saken har noen sammenheng med dødsfallet.

Ble evakuert

Alle beboerne i oppgangen ble evakuert med lift fredag ettermiddag for å sikre at oppgangen blir minst mulig berørt. Kommunen vil sørge for at beboerne får annen overnattingsplass for helgen.

Politiet vil i løpet av helgen ta stilling til om siktede skal framstilles for varetektsfengsling.

(NTB)