Det bekreftet politiet på en pressekonferanse søndag kveld. Mannen er i slutten av 20-årene og bosatt i Holmestrand-området.

En kvinne i 20-årene er meldt savnet etter brannen.

Bakgrunnen for at politiet mener at brannen er påsatt, er vitneavhør og opplysninger om brannforløpet, heter det i ei pressemelding fra politiet i Vestfold.

Mistanken om at brannen kan være påsatt, gjør at Vestfold politidistrikt ber om bistand fra Kripos til etterforskningen av saken.

Ni mennesker ble sendt til sykehus etter at brannen brøt ut i en tre etasjers trebygning i Holmestrand sentrum natt til søndag ett kvarter før klokka 05.00. Åtte av dem fikk lettere røykskader, og en person fikk lettere brannskader.

Hoppet på markise

Seks av dem som ble brakt til sykehus, ble skrevet ut i løpet av søndag formiddag. De tre som fortsatt er på sykehuset, har brann— og røykskader, opplyser politiet pressemeldingen.

Det bodde tre personer i huset, blant annet ei 86 år gammel kvinne som ble reddet ut av et vindu. For dem som oppholdt seg i huset, ble brannen en dramatisk opplevelse. Flere av ungdommene som var i huset, hoppet ut av vinduer i leiligheten de befant seg i og ned på en markise i første etasje.

Fortsatt stengt

Noen av leilighetene i nabobygningene ble også evakuert på grunn av brannen i det overtente og totalskadde huset.

Søndag ettermiddag var fortsatt deler av Holmestrand sentrum stengt, og brannmannskapene holdt da på med etterslokking.

Den savnede kvinnen i 20-årene var i en leilighet i huset like før brannen brøt ut, men hun kan ha forlatt huset før det begynte å brenne, opplyser operasjonsleder Tor Kiste i Vestfold politidistrikt til NTB.

STORBRANN: En kvinne i 20-årene er savnet etter brannen i Holmestrand natt til søndag.
Peder Gjersøe