— Vedkommende er foreløpig siktet for skadeverk etter at han mandag kveld var i en konfrontasjon med avdøde i sistnevntes leilighet, opplyser politiavdelingssjef Terje Helland ved Rogaland Politidistrikt.

Leiligheten ble påført betydelig skade, men ingen personer skal ha kommet fysisk til skade i bråket. Den pågrepne skal ha tilhørighet i narkotikamiljøet i Stavanger-området, som også drepte Johnsen var en del av, ifølge politiet.

Siktelsen kan imidlertid bli utvidet, men Helland er foreløpig svært sparsom med opplysninger

— Det er ikke aktuelt å utvide siktelsen nå. Vi får høre hva siktede sier i politiavhør, sa politiavdelingssjefen til NTB ved 19-tiden.

En annen mann ble også pågrepet i den samme væpnede aksjonen på Hinna i Stavanger tirsdag ettermiddag, men han slapp fri etter å ha forklart seg for politiet.

Banket opp

Om lag 50 politifolk arbeider intenst med å prøve å finne en løsning på drapet på Johnsen samt drapet på den 37 år gamle drosjesjåføren Taher Hamidi, som ble knivdrept mens han var på jobb i sin egen drosje. Politiet tror ikke det er noen sammenheng mellom de to ugjerningene som har rystet Stavanger, men etter det NTB har grunn til å tro kan nettet være i ferd med å snøre seg rundt konkrete personer i separate miljøer som de to avdøde hver for seg hadde tilhørighet til.

Hamidi, skal ha vært innblandet i flere konflikter i det kurdiske miljøet som han var en del av. Ved minst en anledning skal han ha tatt loven i egne hender og banket en annen mann.

Ingen ting borte

Johnsen var på sin side kjent av politiet fra narkotikamiljøet.

— Vi er kjent med rykter om at han skal ha hatt narkotikagjeld og etterforsker nå dette sporet, opplyste politiavdelingssjef Terje Helland under en pressebriefing onsdag ettermiddag.

Begge drapene, som skjedde natt til søndag og tirsdag ettermiddag, har flere likhetstrekk med rene likvidasjoner - uten at politiet foreløpig kan fastslå det. Hamidi skal ha fått strupen skåret over med kniv, mens Johnsen ble drept av minst et skudd i hodet.

I Hamidis drosje lå både pengevesken og mobilen hans da politiet fant liket. Selv om politiet ikke endelig kan fastslå det, tyder heller ingen ting på at noe er stjålet fra Johnsens leilighet.

På begge åstedene er det samlet inn biologisk materiale - hår og blod - som skal sendes til analysering.

— Men dette kan godt være fra ofrene, sier politiinspektør Ernst Rossebø i Rogaland politidistrikt.

Etterlyser mann

Den siste sikre observasjonen av drosjen til avdøde skjedde ti minutter før midnatt natt til søndag. Da var den i bevegelse i Travbaneveien på Forus. Neste sikre observasjon av bilen er klokka 07 søndag morgen på en parkeringsplass i Petroleumsveien på Forus.

— Obduksjonsrapporten bekrefter at drapet har skjedd innenfor denne perioden, forteller Rossebø.

Politiet etterlyste onsdag ettermiddag en mann i 25-30 årsalderen som ved 02-tiden skal ha syklet forbi Esso i Grenseveien, ikke langt fra parkeringsplassen der Hamidi ble funnet drept.

–Denne personen kan sitte på informasjon som er svært viktig for politiet. og vi ber ham melde seg til oss, sier Rossebø.

Flere passerte

Hamidi skal om lag klokka 23 lørdag startet på sin siste registrerte drosjetur fra Stavanger sentrum til Tananger. Passasjeren er avhørt og er ikke mistenkt for noe.

— Vi vet foreløpig ikke hvor og hvorfor drosjen etterpå kjørte ut til Forus, sier Rossebø.

I Johnsen-saken mener politiet til å kunne tidsbestemme drapstidspunktet til et sted mellom klokken 16 og 17 tirsdag. Flere personer skal ha passert huset hvor drapet skjedde, og politiet jobber nå med å avhøre disse.

(NTB)