Rolf Bergseth, rittlege og beredskapsansvarlig, bekrefer overfor Aftenbladet.no at syklisten er meldt død og at de pårørende er varslet.

Et kriseteam i avdødes hjemkommune Sola er satt i beredskap.

Avlyser ikke

— Hendelsesforløpet er fortsatt uklart, men politiet er på stedet, opplyser Bergseth.

Både han og Eli Orre, daglig leder i Nordsjørittet, sier at de ikke kommer til å avlyse sykkelrittet som følge av den tragiske hendelsen.

— Rittet blir ikke avlyst i første omgang, men vi kommer til å ha en markering i målområdet. Dette blir en vond dag for alle oss som jobber med sykkelrittet, sier legen.

Den omkomne er mellom 40 og 50 år.

Ingen andre involvert

Ulykken skal ha skjedd like etter klokken 9 ved Vandavatnet på vei mot Varhaug sentrum.

Aftenbladets reporter på stedet meldte like etterpå at det var ankommet tre ambulanser i tillegg til luftambulansen. Klokken 9.20 drev hjelpepersonell med gjenoppliving av mannen.

Mannen skal ifølge rapportene ha kjørt av veien og inn i et steingjerde. Han ble funnet på et jorde. Ingen andre syklister skal ha vært involvert i ulykken.

Ifølge Karsten Tendenes, operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, var personen erklært død da politiet ankom stedet.

— Politiet vet ennå ikke årsaken til ulykken. Politiet er fremdeles på stedet og venter på kriminalteknikerne, opplyser han.