Mannen , som kommer fra Åfjord, er ikke pågrepet men han er "under kontroll", får NTB opplyst ved Sør-Trøndelag politidistrikt sent lørdag kveld.

-Observasjoner vi har gjort i kirken tyder på at brannen er påsatt, opplyser førstebetjent Edgard Frønes ved Åfjord lensmannskontor til NTB.

Lensmannskontoret får hjelp fra brannteknisk gruppe ved Trondheim politistasjon i etterforskningen av brannen, som brøt ut ved 1.30-tiden natt til lørdag. Kirkens automatiske brannvarslingsanlegg begynte å kime, og brannvesenet kom raskt til stedet. Den raske reaksjonen reddet trolig trekirken fra 1879.

-Skadene er ikke vesentlige. Det kunne gått virkelig galt. Det er en gammel trekirke, og vi har begrensede brannvernressurser i kommunen, sier Frønes til Adresseavisens nettutgave, Adressa.no.

Brannmester Brynjar Harsvik forteller at det var ild løs inne i kirken.

-Dørene sto åpne, og det var stor røykutvikling da vi ankom. Inne i kirken var det også mye røyk, og det brant i området rundt alteret, sier Harsvik til NRK.

Altertavlen i kirken forestiller Kristus på korset, og er laget av Harald Lassen. Kirken skal ikke ha vært forsøkt påtent tidligere.

(NTB)