Drapet natt til søndag er den femte drapssaken i hovedstaden på 31 dager.

— Vi har en død mann etter knivstikking. Vi står overfor et drap, sier operasjonsleder Marianne Grinaker i Oslo politidistrikt til NTB.

Den drapsmistenkte mannen er innlagt på Ullevål. Han er ved bevissthet og ikke alvorlig skadd søndag morgen. Ytterligere én mann er sendt til Ullevål med knivskader, etter at han først selv tok seg til legevakten. Han er alvorlig skadet, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokka 2.22 søndag. Politi og ambulanse kom raskt til stedet, og i leiligheten i Pilestredet 70 i Oslo ble en mann funnet død. Den mistenkte ble pågrepet på stedet. Han befant seg i bakgården da politiet kom fram.

Pågrepet etter knivdrap

Den mistenkte ble pågrepet i bakgården utenfor leligheten, sier operasjonsleder Marianne Grinaker ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.no

Den mistenkte er foreløpig ikke avhørt av politiet, som natt til søndag ikke kunne si når de vil kunne gjøre dette. Politiet vet ikke om det er andre vitner til drapet.

Politiet bekrefter at de har tatt beslag i en kniv, og kriminalteknikere arbeidet søndag morgen på stedet for å sikre spor.

- Mye blodsøl

Politiet hadde ikke ytterligere personopplysninger å gå ut med søndag morgen. Men kriminalvakten i oslopolitiet forteller til NTB at leiligheten der drapet skjedde er bebodd av tre nordmenn.

— De involverte i denne saken er norske menn i begynnelsen av 20-årene. Avdøde er ikke identifisert så vi kan ikke gå ut med nærmere opplysninger om ham. Vi har en anelse om hvem det er, men det er ikke bekreftet, forteller vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakten.

Til Dagbladet forteller vitner at det er mye blodsøl i den aktuelle bygården like ved krysset mellom Pilestredet og Sporveisgata ved Fagerborg kirke på Bislett i Oslo.

På veggen i inngangspartiet til bygården er det smurt utover blod og skrevet «GUD» med store bokstaver.

Fem drapssaker

Dette er den femte drapssaken oslopolitiet står overfor på bare 31 dager.

29. september ble en 21-åring funnet drept på Furuset i Oslo. Ingen er pågrepet i saken. 2. oktober ble en 54 åring funnet drept på Oppsal. En 55-åring er varetektsfengslet og siktet for drapet. 11. oktober ble 48 år gamle Willy Brown funnet drept i sin egen leilighet på Grünerløkka. En 21-årig rumensk statsborger sitter nå i varetekt, siktet for drapet. Kun to dager senere, 13. oktober, ble 23 år gamle Hans Rickard Strømner funnet drept og dumpet på Klemetsrud. To kvinner på 21 og 22 år er siktet for overlagt drap i saken. (©NTB)