Tre taktiske og tre tekniske etterforskere fra Kriminalpolitisentralen i Oslo var ventet til Stavanger i løpet tirsdag kveld for å bistå politiet i drapssaken.

— Vi fikk melding klokka 17 om at en person hadde funnet en mann livløs i en kjellerleilighet. Vi rykket ut og fant ut at han var blitt skutt, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt til NTB.

Kriminalsjef Bjørn Andersen bekreftet på en pressekonferanse tirsdag kveld at den døde er en 24 år gammel nordmann.

Han sier at det ikke er kommet fram noen sammenheng mellom denne saken og drapet på en drosjesjåfør i helgen. Andersen vil ikke komme inn på om det er funnet noe våpen på stedet..

— Personen som fant 24-åringen er på politistasjonen, men jeg vil understreke at personen ikke er mistenkt eller siktet. Vi har foreløpig ingen i kikkerten, sier Andersen.

Tre kjenninger av politiet ble pågrepet for narkotikabesittelse i området et kvarter etter at politiet fikk melding om dødsfallet. Ettersom de er pågrepet like etter og ikke langt fra der den døde ble funnet, vil de rutinemessig bli spurt om de har vært på åstedet.

Operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt bekrefter ifølge Stavanger Aftenblad at den drepte var en kjenning av politiet.

(NTB)