Mannen ble pågrepet av politiet mandag kveld, og ble deretter brakt til arresten ved Kristiansand politistasjon.

— Kort tid etter ble han funnet død i arresten. Saken etterforskes nå videre av Spesialenheten for politisaker, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Straksetterforskning

Spesialenheten for politisaker fikk melding om hendelsen klokken 21.50. Tre etterforskere er tirsdag morgen på vei fra Hamar til Kristiansand for å etterforske saken.

— Vi ble kontaktet av politiet i Agder i går kveld, og fikk melding om et dødsfall i arresten. Det ble satt i gang straksetterforskning, noe som er rutine i alle saker hvor personer dør mens de blir tatt hånd om av politiet, sier Liv Øyen, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Øst-Norge.

Obduseres

Avdøde vil ifølge Spesialenheten bli obdusert så fort det lar seg gjøre. Liket er sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo, men en foreløpig obduksjonsrappport vil trolig ikke være klar før om noen dager.

— Vi har foreløpig ingen formening om hva som har skjedd eller dødsårsaken. Det skal vi etterforske nå, sier Øyen.

Avhør

Siden varslingen av pårørende foreløpig ikke er fullført, vil ikke Spesialenheten opplyse verken alder på mannen eller hva han ble pågrepet for.

— Etterforskerne vil innlede avhør i saken, og vil foreta både taktisk og teknisk etterforskning. Det vil bli samlet inn den informasjonen som trengs, sier Øyen.

Les siste versjon av denne artikkelen i Fædrelandsvennens nettutgave.