Ulykken skjedde på produksjonsanlegget til Hansa Borg Bryggerier på næringsområdet Kokstad i Bergen ved 18.30-tiden fredag.

AMK-sentralen på Haukeland rykket ut, i likhet med politiet som fikk meldingen klokken 18.38. Politiet gjør Arbeidstilsynets oppgaver på kvelden.

Sprutet opp fra gulvet

Den 40 år gamle mannen ble fraktet til brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssykehus.

Sykehuset melder fredag kveld at mannen kun har pådratt seg lettere skader.

— En mannlig laborant fikk vaskeløsning på knær og i ansiktet da han skulle ta en prøve i forbindelse med bryggprosessen. Det sprutet opp fra gulvet, fra et rør som gikk ut til et sluk i gulvet, sier produksjonsdirektør Lars Giil i Hansa Borg til bt.no.

Nøddusj

Han sier at mannen fikk kontakt med en lukket vaskeprosess, med 1,3 prosent lut. Stoffet er svært etsende, men kollegaer ilte til og fikk skylt mannen i en nøddusj.

— Vi har hatt uhell med kjemikalier og sprut før, men akkurat den type uhell er ukjent for meg. Ved mange av våre arbeidsoperasjoner er det påbudt med verneutstyr, men akkurat dette arbeidet krevde ikke det, sier Giil.

Han avventer nå en skaderapport fra de som var på jobb. Så vil Hansa Borg gjennomgå hele hendelsesforløpet og lete etter årsaken.

— Dette blir notert som et alvorlig HMS-avvik, sier produksjonsdirektøren.

Tips? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post

ARBEIDSULYKKE: Fra produksjonsanlegget til Hansa Borg bryggerier på Kokstad.
MARIUS SUNDE TVINNEREIM (arkiv)