Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 06.39. En times tid senere ble en av de involverte bekreftet død.

— Vi er foreløpig usikre på identiteten til avdøde. Det vi vet er at det dreier seg om tre menn på henholdsvis 20, 28 og 31 år. Tilstanden til de to som er skadd er stabil, og det står etter forholdene bra til med dem, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB.

Alle de tre ble fraktet til Ullevål sykehus etter knivstikkingen. Ege kan fortelle at de to som overlevde knivstikkingen er tidligere kjenninger av politiet.

Ingen jakt

Politiet vet ennå ikke om flere personer kan ha vært involvert i knivepisoden. Men de ønsker å understreke at det ikke drives leting etter en gjerningsmann.

— Vi har drevet en rundspørring i området, men vi leter foreløpig ikke etter noen. Vi ønsker ikke å skape frykt ved å gi inntrykk av at en gjerningsmann går løs. Publikum kan føle seg trygge. Vi er på stedet og i området og prioriterer denne saken, sier Ege.

Politiet har funnet leilighet der knivstikkingen skjedde. Innsatsleder Tore Barstad sier til NTB at det var spor der som er interessante.

Ønsker tips

Politiet rykket ut med store styrker til Alnagata 20 etter meldingen om knivstikkingen. De har gjort en omfattende rundspørring i området. Bakgrunnen for episoden er ukjent, og politiet ønsker tips fra publikum.

— Vi oppfordrer folk som kan ha sett eller hørt noe om å ta kontakt. Vi vil snakke med de som har vært i området for å kartlegge hva som har skjedd, fortsetter operasjonslederen.

Han sier at neste steg for politiet blir å avhøre de to som er skadd etter knivepisoden.