51-åringen fra Nes ble drept i en slåsskamp ved forretningssenteret Eurosenter i Vormsund like før klokken 2 natt til lørdag.

— Fem personer er pågrepet, og de vil bli avhørt ved Lillestrøm politistasjon i løpet av lørdag formiddag, opplyser vaktsjef Trond Aune i Romerike politidistrikt til NTB.

Bakgrunnen for drapet skal ifølge politiet ha vært en krangel i en drosjekø. Fire personer skulle ta en drosje etter et restaurantbesøk ved Eurosenteret om kvelden 17. mai. Da kom 51-åringen og forsøkte å kapre drosjen før dem. Det oppsto en uoverensstemmelse og en del knuffing, men dette ble løst og de fire kom seg av gårde i drosjen.

— En av de fire forlot imidlertid drosjen like etter og gikk tilbake til Eurosenteret, der det oppsto en ny uoverensstemmelse med den 51-årige mannen. Han ble slått ned og konstatert død av ambulansetjenesten klokken 2.09, sier vaktsjef Aune.

Det er ifølge politiet ingenting som tyder på at det ble benyttet våpen i slåsskampen. Det var flere vitner til hendelsen og disse vil bli avhørt lørdag.

(NTB)