Mannen døde etter skadene han ble påført da han fredag kveld ble overfalt og mishandlet i sitt hjem i Oslo. Den 33 år gamle kvinnen er siktet for knivstikking og ran med døden til følge. Hun har samtykket til varetektsfengsling i fire uker.

– Det er fremdeles veldig uklart hva som har skjedd, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

Ringte etter drosje

Politiet mener kvinnen skal ha overfalt og ranet den 90 år gamle mannen i hans hjem i en rekkehusleilighet i Oslo. Ut på kvelden eller i løpet av natten klarte mannen selv å ringe etter drosje for å komme seg til legevakten.

Mandag døde han som følge av voldshandlingene han ble utsatt for, ifølge politiet.

Rohde forteller at selv om det ikke er tatt noe formelt avhør av 90-åringen, så rakk politiet å snakke med ham før han døde.

Pågrepet lørdag

Ifølge politiet ble den 33 år gamle kvinnen fredag kveld plukket opp av en bil, før hun selv tok kontakt med helsevesenet. Det er slik politiet fikk kjennskap til det som har skjedd.

– Det er viktig å understreke at kvinnen ikke kontaktet helsevesenet for å melde fra om den skadde mannen, sier Rohde.

Hun vil ikke gå nærmere inn på hvorfor kvinnen oppsøkte helsevesenet. Kvinnen ble pågrepet lørdag formiddag, og tirsdag ettermiddag satt hun fremdeles i politiavhør.

– Selv om hun har samtykket i varetektsfengsling, erkjenner hun ikke straffskyld i henhold til siktelsen. Hun har en annen fremstilling av hendelsesforløpet enn det vi har, sier Rohde.