— Funn på åstedet gir oss skjellig grunn til mistanke, sier politiet.

Politiet fikk klokken 15.10 fredag melding om at en kvinne var død i et hus i Egersund sentrum. Politiet pågrep etter kort tid den 19 år gamle kvinnens 30 år gamle ektemann, og siktet ham fredag kveld for forsettlig drap. Etter det Dalane Tidende erfarer var det ektemannen selv som meldte fra om dødsfallet.

— Vi har gjort funn på åstedet som gjør at vi ser på dette som et drap. Vi har skjellig grunn til mistanke og har siktet kvinnens ektemann for forsettlig drap, sier politiinspektør Olav Veggeberg ved Egersund politistasjon til NTB.

Fra Burma

Den 30-årige mannen er foreløpig ikke avhørt av politiet, blant annet fordi de må skaffe en tolk til mannen, opplyser Veggeberg.

Både den antatt drepte kvinnen og hennes ektemann er av burmesisk opprinnelse. Ekteparet hadde et lite barn sammen. Politiet vet ikke nøyaktig hvor gammelt barnet er, men opplyser til Aftenbladet.no at barnet nå blir tatt hånd om av barnevernet i Egersund.

Det var fredag ettermiddag samlet mange folk fra det burmesiske innvandrermiljøet ved huset hvor kvinnen skal ha blitt drept. Ifølge NRK har en nabo sett en person komme løpende ut av huset i dag tidlig. Denne personen returnerte deretter med en annen person.

Vitner

— Vi jobber nå med å avhøre mulige vitner som kan ha observert noe i forbindelse med kvinnens død, sier Veggeberg.

Politiet har ingen andre mistenkte i saken, og Veggeberg sier at mye tyder på at de har pågrepet gjerningsmannen.