Til tross for at eiendomsmekleren i annonseringen ikke har gjort noe poeng av det celebre naboskapet, var svært få av de interesserte ukjent med hvem som bor i etasjen over.

— Det er jo noe alle må ha fått med seg. Det står jo noe om Haakon og Mette-Marit i avisene hver dag, sa et ungt par til NTB.

Bryr seg ikke I tiden NTB oppholdt seg i leiligheten, var et titall mennesker innenfor dørene. Ingen av dem syntes det var særlig interessant at de kanskje blir naboer til det framtidige kongeparet.

— Vi ser på denne leiligheten til vår datter. Vi bor i nabolaget allerede, og bryr oss ikke om at kronprinsen også bor på Bolteløkka. Han holder en lav profil. Det er verre med dere pressefolk. Dere er ugress på livets plen, lekset et ektepar som var på visningen.

En ung mann som var ute i samme ærend, hadde heller ikke mye til overs for medienes prioriteringer.

— Har dere ikke noe annet å skrive om? Dette er jo helt uinteressant, mente han.

Eiendomsmekler Einar Edin har taksert leiligheten til 2.950.000 kroner. Den høye prisen skal ikke ha noe med kronprinsens naboskap å gjøre. Edin har ikke tall på hvor mange som har vært innom leiligheten i Ullevålsveien 67, men bekrefter at pågangen har vært stor.

Overvåket De potensielle kjøperne syntes alle å like leiligheten, til tross for den stive prisen, og det faktum at to overvåkingskameraer kontinuerlig filmer inngangen til bygården.

— Det er ikke så viktig, men det trekker ned helhetsinntrykket, medga en av dem som var på visningen.

Verken kameraer eller naboer er årsaken til at den nåværende eieren vil selge. Terje Hennum Johnsen har bodd åtte år i bygården fra 1890, og har bare godt å si om naboene i de åtte andre leilighetene.

— Det har vært overraskende lite mas med folk, sier han til Dagbladet. Leiligheten han vil bli kvitt er ganske lik kronprinsen og Mette-Marits, med stort kjøkken, flislagt bad, spisestue, to soverom og bibliotek. Boarealet er på 128 kvadratmeter. Det er ny visning mandag, og Slottet er underrettet.

(NTB)

STASELIG: Norges mest berømte samboerpar bor i toppetasjen i Ullevålsveien 67. Lyst til å bo i etasjen under? (Arkivfoto: ScanPix)