Dette er klart etter at både politiet i Bergen og Göteborg har satt i gang etterforskning av det fiktive firmaet.

I går skrev BT om to bergensfamilier som ble lurt til å leie feriehus som ikke eksisterte på den svenske vestkysten.

Bergensfamiliene har ikke vært alene om å gå i fellen.

Står i kø

— Lurte nordmenn står nærmest i kø for å anmelde firmaet, sier politietterforsker Leif Bryntesson ved Hissingen politikammer i Göteborg til Bergens Tidende

I går ettermiddag hadde han allerede fått inn et titall anmeldelser fra feriegjester som er blitt lurt av utleiefirmaet.

Og Bryntesson vet at flere er underveis.

— Vi vet at fire eller fire familier forgjeves har reist til Sverige bare for å oppdage at huset de hadde leid ikke eksisterte. I tillegg er det flere som har betalt leie på forskudd på hus de skulle leie seinere i sommer, opplyser han.

Hvor store beløp dette dreier seg om, hadde Bryntesson ikke oversikt over i går ettermiddag

— Men så lang vi kjenner til, har hver enkelt leietaker betalt et beløp mellom 5000 og 8000 kroner Samlet vil det derfor dreie seg om mer enn 100.000 kroner.

Bare norske leietakere

Så langt politiet nå kjenner til, har firmaet bare drevet virksomhet i Norge. Men det regnes ikke som usannsynlig at de som står bak firmaet, også har forsøkt å lure turister fra andre land til å leie hus i Sverige.

— Men foreløpig er det bare nordmenn som har levert inn anmeldelser. Foruten fra Bergen og Sogn og Fjordane, kommer anmeldelsene fra østlandsområdet, opplyser Bryntesson.

Familiene som har anmeldt firmaet, trodde de hadde leid husene sine fra sist søndag.

Både politiet i Bergen og i Hissingen understreker at de ennå ikke regner med å ha oversikt over omfanget virksomheten som det fiktive firmaet har bedrevet.

Men det er klart at hjemmesiden kan spores tilbake til en adresse i Göteborg.

Politifolkene i Hissingen mener også at de kjenner identiteten til mannen som de to bergensfamiliene var i kontakt med før de leiet huset. Men de har ikke pågrepet ham og vet ikke hvor han er.

Det er også klart at de to bergensfamiliene som skulle leie hus i Fjällbacka, har betalt inn husleien til en konto som var registrert i Kvinnherad.

Men det er uklart hvorvidt mannen noen gang har bodd i Kvinnherad.