8-åring alvorlig skadd

Ei 8 år gammel jente ble alvorlig skadd i en boligbrann i Holmestrand tidlig tirsdag morgen. I alt sju personer i alderen 8-44 år ble brakt til sykehus hovedsakelig med røykskader etter brannen.

Alle er lagt inn på Vestfold sentralsykehus i Tønsberg. Ved 8.30-tiden karakteriserte vakthavende lege ved sykehuset 8-åringens skader som alvorlige, samtidig som tilstanden hennes var uavklart. Jenta har pådratt seg brannskader i ansiktet.

De øvrige seks skal ikke ha fått alvorlige skader.

Eneboligen, som ligger litt avsides til ved Holmestrand i Vestfold, brant ned til grunnen. I morgentimene tirsdag pågikk det etterslokking på stedet. Politiet fikk melding om brannen klokka 05.05 1. juledag.

De sju som befant seg i huset, var i familie med hverandre og var samlet til julefeiring, opplyser vaktsjef Tor Engelstad ved Nord-Jarlsberg politidistrikt i Horten til NTB.

Alle klarte å hoppe ut fra en balkong i 2. etasje, der soverommene lå. Den yngste er 8-åringen, mens den eldste er en 44 år gammel kvinne.

Politiet opplyser også at familiens hunder og katter som var i huset brant inne.

Ektepar i 60-års alderen husløse

Et ektepar i 60-års alderen ble husløse julaften, etter at det begynte å brenne i boligen deres på Bremangerlandet i Sogn og Fjordane.

Boligen ble totalskadd i brannen.

-Vi fikk melding om brannen ved 21.45-tiden. Ekteparet greide å komme seg ut, men det var umulig å redde huset, sier vaktsjef ved Fjordane politidistrikt, Harald Vårdal til NTB.

Politiet i Sogn og Fjordane starter 1. juledag undersøkelser for å kunne fastslå brannårsaken. Det brant i boligen helt til like over midnatt, først da greide brannvesenet å få slukket brannen helt.

Brann i Kristiansund

Det brenner i en enebolig i sentrum av Kristiansund på Nordmøre første juledag morgen.

Vaktsjef ved Nordmøre politidistrikt, Magne Fredriksen, opplyser til NTB at politiet vurderer å evakuere nabohus.

-Ikke fordi det er noen umiddelbar fare for at brannen skal spre seg, men av hensyn til røykutviklingen, sier han.

Det er uklart hvor store materielle skader brannen vil forårsake. Politiet fikk melding om brannen klokken 05.09. Ingen er skadd i brannen

91-åring omkom i boligbrann

Mannen som omkom i en boligbrann på Lisleby i Fredrikstad julaften, var 91 år gammel.

Vaktsjef ved Fredrikstad politidistrikt, Heidi Arneberg, sier at politiet ennå ikke kjenner årsaken til brannen.

-Det begynner vi å å arbeide med første juledag, sier Arneberg til NTB.

Politiet fikk melding om brannen klokken 15.37. Det var ikke mulig å redde 91-åringens liv. Han var alene i huset.

(NTB)