– Det ble gjennomført ganske mange avhør av de fleste involverte lørdag kveld. Det viktige for oss nå er å få fullstendig oversikt over situasjonen, og vi vil også vurdere andre skritt, som bruk av sakkyndige, åstedsbefaring og rekonstruksjon av ulykken, sier politiadvokat Randi Strand Hillestad i Salten politidistrikt til NTB.

Kvinnen døde kort tid etter ulykken, der hun pådro seg store hodeskader. Hun satt i en badering som var koblet på en fritidsbåt. Båten nærmet seg en annen fritidsbåt som sto stille, og ringen traff denne båten. Sju vitner, venner og familie av 25-åringen så den tragiske ulykken, og forsøkte umiddelbart å gi livreddende førstehjelp. Kvinnen ble fraktet til sykehuset i Bodø, der hun døde. Ulykken skjedde ved Gjælentunet ved Saltstraumen i Bodø like før klokken 13 lørdag.

– Vi etterforsker opp mot straffelovens paragraf 418 som gjelder brudd på aktsomhetsregler på sjøen, sier Hillestad.

Et kriseteam med psykolog og prest tok seg av venner og pårørende. Båtføreren, en mann i 40-årene, er allerede avhørt av politiet. Det er ikke mistanke om promillekjøring, men blodprøve ble rutinemessig tatt.

– Dette er en svært tragisk hendelse som preger oss alle, sier Hillestad.