Men det var selveste kongen Malin fikk treffe. Etter at barna hadde sunget Sauda-sangen to ganger for det begeistrede kongeparet, håndhilste kong Harald og dronning Sonja på de festpyntede barna. Og Malin fikk håndhilse på kongen. Men det var dronningen hun ville synge for.

— Jeg har øvd lenge, betrodde den sangglade fireåringen til NTB. Mandag formiddag ble ekstra lang, fylt av venting og forventning. Men da sangen endelig var framført for kongeparet, var fireåringen veldig trøtt.

Sauda

Sauda ligger innerst i Ryfylke og er første stopp på kongeparets tre dager lange Ryfylkebesøk. Da kongeskipet gled inn fjorden tidlig mandag morgen, løste truende skyer seg opp, og den blå himmelen ga en flott kontrast til snødekte fjell.

Den rolige stemningen i industrisamfunnet må ha preget kongeparet, for de tok seg god tid til å se seg om og til å hilse på menneskene som hadde møtt fram. Barna i Veslefrikk barnehage fikk ekstra oppmerksomhet. Kongeparet håndhilste på barna, en etter en, og småsnakket med dem.

— Jeg må si det er en flott barnehage dere har, smilte dronningen før hun vinket farvel med hånden full av nyplukkede liljekonvaller.

God tid

Før besøket i barnehagen hadde kongeparet møtt over halvparten av Saudas 5.000 innbyggere på gatevandringen gjennom det tradisjonsrike industrisamfunnet.

I Industriarbeidermuseet midt i Haakonsgaten, fikk de høre om Saudas historie som er bygd opp rundt smelteverket. Gaten er preget av arbeiderboliger, de samme boligene som Haakon VII fikk se da han besøkte Sauda for over et halvt hundre år siden.

Dronningen koste seg på vandringen mellom syrinbusker og de flotte husene, som alle er forskjellige. Og i gatene møtte de barn som hoppet paradis og tau.

Da kongeskipet Norge gled ut fjorden etter tre timer ved kai, sto kongeparet lenge på dekk og vinket. Kongeparet forlot Sauda like før halv tolv, og satte kursen mot Suldal.