Fødselen tok mange timer og Magnus måtte til slutt tas med akutt keisersnitt. Han kom til verden mange dager på overtid. Mor Berit Nordskog (31) hadde egentlig termin 17. desember.

– Vi var ikke så opptatt av at det skulle bli nyttårsbarnet, men når det ble slik, var jo det moro, sier far Lars Robin Dahl (35) til NTB.

Magnus veide 4.290 gram og er parets første barn.

– Det er første gang siden jeg begynte som jordmor i 1988 at dette sykehuset har hatt nyttårsbarn så nært midnatt, sier jordmor og koordinator Astrid Mella ved Sykehuset Østfold til NTB.

Slått med to minutter

Kampen om å bli Norges nyttårsbarn var tøff i år. Bare to minutter etter Magnus ble en gutt født på Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes i Vesterålen.

– Alt står bra til med mor og barn, sier jordmor Greta Flusund ved fødeavdelingen på lokalsykehuset til NTB.

Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes har om lag 300 fødsler årlig.

Sunnmøring

Nordmann nummer tre i 2008 er trolig fra Sunnmøre. 18 minutter inn i det nye året kom en gutt til verden på fødeavdelingen ved Ålesund sjukehus.

– Gutten veier 3.100 gram og er 50 centimeter lang. Alt står bra til med både mor og barn, får NTB opplyst ved sykehuset.

Årets andre nordlending ble født seks minutter senere. 24 minutter inn i 2008 ble en liten gutt født på Nordlandssykehuset i Bodø.

– Den lille gutten veier 3.800 gram og er 52 cm lang, forteller jordmor Berit Labugt til NTB.

Årets nyttårsbarn er Magnus Dahl Nordskog fra Vestby i Akershus og han kom til verden på Sykehuset Østfold to minutter over midnatt. Her sammen med sin mor Berit Nordskog og far Lars Robin Dahl.
Falch, Knut