— Jeg kommer til å kontakte distriktsstyret så snart som mulig. Dette skjønner jeg ingenting av, sier Magnus Stangeland til Bergens Tidende.

På det ekstraordinære landsmøtet i går, ble det uttrykt full tillit til sentralledelsen i Redningsselskapet. Bare utsendingene fra Troms og Finnmark støttet det fremlagte mistillitsforslaget. Utsendingen fra Hordaland, Knut Miland, støttet sentralledelsen, selv om altså flertallet i hans eget distriktsstyre var av en annen oppfatning.

— I følge vedtektene er det lederen av distriktsstyret som skal være delegat til ekstraordinære landsmøter. Han eller hun har ikke bundet mandat. Dette var vi klar over på forhånd, sier Finn Liland, medlem i Redningsselskapets styre i Hordaland.

Vet hvor skoen trykker

På grunnplanet i Redningsselskapet har misnøyen ulmet, helt siden Monica Kristensen Solås tok over som generalsekretær i januar i fjor. Ifølge Liland er det personalpolitikken, og måten region-nivået ble avviklet på, som er tyngst å svelge.

President i Redningsselskapet, Magnus Stangeland, sier at han er veldig fornøyd med den massive støtten som det ekstraordinære landsmøtet uttrykte i går.

— Vi hadde en god diskusjon, og føler at vi vet hvor skoen trykker. Det er ikke bra, det som har skjedd, men jeg håper at vi kan legge dette bak oss og fortsette det gode arbeidet, sier Magnus Stangeland.

Ifølge informasjonssjef i Redningsselskapet, Ingvar Johnsen, er det ingen andre distrikter der styrene mener noe annet enn den som var delegat til landsmøtet.