I går havnet hele planten i do, for Hagen har ingen ønsker om å dyrke cannabis i egen stue. Med en cannabisplante i hus, kan en som kjent lage hasj eller marihuana, og slik dyrking er ulovlig i Norge.

— Vi sjekket dette på nettet, og det var da vi fant ut at det kunne være cannabis. Men jeg håpet det ikke var det, for jeg synes planten er så dekorativ. Jeg ville gjerne ha den, sier Hagen som bor på Lade i Trondheim til Adressa.no .

Gave Det var i vår Hagen fikk flere frøposer i gave fra datteren. Frøene var kjøpt hos Plantasjen, og Hagen sådde frøene i jord kjøpt på samme sted. Mens Hagen ventet spent på om hun ville lykkes i å dyrke egne tomater, la hun merke til at en av plantene skilte seg ut:

— Planten vokste raskere, og lignet ikke så mye på en tomatplante, sier Hagen.

Hun tok et bilde av planten, og da de begynte å sjekke på nettet, fant de ut at det muligens kunne være en cannabisplante.

Da flyttet Hagen planten inn fra verandaen, og satte den på stuegulvet.

Fuglemat I går tok Adresseavisen med et blad fra planten til Direktoratet for naturforvaltning. Seniorrådgiver Øystein Størkersen er rask til å konstatere at bladet trolig stammer fra en plante som er ulovlig å dyrke i Norge.

— Etter alle solemerker ser det ut som det faktisk er en cannabisplante, sier han.

Han blir imidlertid ikke overrasket over at et cannabisfrø kan ha forvillet seg opp i en pose med tomatfrø.

— Cannabisfrø er et frø som er veldig vanlig å selge i mange land. Det brukes til fuglefrø, og frøet ligner veldig på tomatfrø. Derfor er jeg ikke så overrasket over at det kan dukke opp i potter eller frøposer, sier Størkersen.

Aldri hørt om lignende Frøposene og jorda som er brukt er kjøpt hos Plantasjen Moum AS på Strindheim. Når administrerende direktør Rolf Baisgård i Plantasjen får høre Hagens historie, har han vansker med å tro på det hele.

— Dette er helt spesielt på alle måter. Ingen jeg har snakket med av våre leverandører så langt har hørt om noe lignende. Det nærmeste er ett tilfelle av agurkfrø funnet i en tomatfrøpose, men det er jo på langt nær det samme, sier Baisgård.

Han sier at ingen av Plantasjens planteeksperter har hørt om noe lignende.

-Tomatfrøene vi selger stammer fra svenske leverandører. Hvor de får dem fra, har jeg ikke oversikt over ennå.Vi vil snakke nærmere med disse for å høre om de har engod forklaring, sier Baisgård.

— Vi ønsker jo slett ikke at slike ting skal skje, legger han til.