Både Damm og Avishuset Dagbladet har brukt millioner på bladsatsingen, men opplagstallene er hemmelige, skriver Dagsavisen.

– Vi skal holde Memos opplagstall for oss selv. Du får ikke tall. Dette er en bevisst og langsiktig strategi, sier markedsdirektør Knut Midtbø i Magasinforlaget.

Han vil ikke si noe verken om løssalget eller abonnementstallet for Avishuset Dagbladets ferske nyhetsmagasin som kom i salg forrige fredag.

Like hemmelighetsfull er forlagssjef Tom Dahl i Damm Forlag, den nybakte eieren av det relanserte ukemagasinet Ny Tid. Den tidligere SV-avisen har nå vært i salg som magasin på glanset papir i to måneder.

– At vi ikke går ut med tall er helt uavhengig av konkurrenter som Memo. I Damm forlag gjør vi det vi anser er riktig for Damms forleggeri. Men vi ser at det er mange magasiner på markedet. Det er mange av dem i salg, og det vil komme flere, sier Dahl til Dagsavisen

Han innrømmer likevel gjerne at løssalget av den tidligere SV-avisen har økt etter at den ble gjort om til magasin. Før relanseringen på glanset papir hadde Ny Tid et ukentlig løssalg på 83 eksemplarer.

– Vi vil nok opplyse om salgstall på et senere tidspunkt, sier Dahl.