Grunnen er at pengene går til Leger Uten Grenser.

Det var under en paneldebatt på Kulturhuset i Tromsø torsdag kveld at Gilbert kom med uttalelsen om att han ikke vil gi penger til innsamlingsaksjonen, melder Nordlys.

Grunnen skal være at Gilbert er dypt uenig i at Leger Uten Grenser jobber på begge sidene av en krig uten å ta stilling til den. Han er uenig i den politiske linjen som føres. Organisasjonen er upolitisk og uavhengig.

Nordlys var flere ganger i kontakt med Mads Gilbert fredag, men han ønsket ikke å utdype eller begrunne sitt standpunkt. Gilbert har arbeidet som lege under en rekke konflikter i utlandet.

Morten Rostrup i Leger Uten Grenser mener Mads Gilbert på flere områder skyter skivebom når han kritiserer organisasjonen.

– Mads Gilbert er en politisk aktivist og har en helt annen tankegang enn Leger Uten Grenser. Legger man politiske føringer til grunn for nødhjelp, kommer man til å overse uskyldige sivile, sier Rostrup til Nordlys.

I debatten tegnet Mads Gilbert et bilde av Leger Uten Grenser som hvite leger som reiser ut i verden med brask og bram for å redde svarte liv.

– Fullstendig skivebom. 25.000 jobber for Leger Uten Grenser. Mange av dem er lokalt ansatte. Og vi har ansatte fra alle verdensdeler og mange land, sier Rostrup.