Etter at Jannik Lindbæk 1. november ble utnevnt til Statoils nye styreleder, har han knapt jobbet med noe annet enn jakten på ny konsernsjef i oljeselskapet. Allerede i november ba Lindbæk om å få en kontorplass i Statoils lokaler.

— Statoil syntes også det var naturlig og verdifullt at jeg har kontor i Statoil-systemet, sier Lindbæk.

Han vil ikke jobbe fulltid for Statoil. Bare halvparten av arbeidstiden vil gå med til Statoil. For dette får han 300.000 kroner i året. Resten av tiden brukes på andre styreverv, blant annet i DnB, Festspillene, antikorrupsjonsorganisasjonen Transparency International og den humanitære organisasjonen Plan Norge.

— Skal du betale husleie til Statoil?

— Nei, det skal jeg ikke, sier Lindbæk.

— Det vil du kanskje spare litt penger på?

— Jo, jeg vil nok det, sier han.

Dyr kontorleie

Hvor mye Lindbæk sparer, vil han ikke si. Hans tidligere kontor lå sentralt beliggende ved Rådhusplassen i Oslo.

Det nye kontoret blir i åttende og øverste etasje i Statoils kontorbygg i Oslo. Det gir ham panoramautsikt over hovedstaden.

Ifølge næringsmekler Stig Wadahl i Tschudi & Malling Eiendom i Oslo, ligger kvadratmeterprisen for kontorer i hovedstaden mellom 1200 og 1700 kroner. Ifølge Wadahl regnes et kontor normalt sett på cirka 25 kvadratmeter, inklusive fellesareal.

Et slikt kontor vil, med en kvadratmeterpris på 1500 kroner, koste 37.500 kroner i året å leie.

Betaler likevel

Men flytting er ikke alltid like enkelt. I går ettermiddag ringte Lindbæk tilbake til BT for å fortelle at hans nye kontorsituasjon blir en styresak.

— Mitt husleieforhold skal diskuteres og vi skal lage en husleieavtale. Der vil vi anslå hvor mye tid jeg kommer til å arbeide for Statoil, og hvor mye tid jeg bruker på andre verv. Så vil jeg betale husleie for den tiden jeg arbeider for andre enn Statoil, sier Lindbæk.

Han ble utnevnt etter at hans forgjenger Leif Terje Løddesøl trakk seg som følge av Statoils tvilsomme konsulentavtale i Iran. Lindbæk har et svært godt rykte i norsk næringsliv, og ble møtt med mye skryt da han tiltrådte. Etter at ny konsernsjef trolig er på plass før midten av februar, vil han bruke mer tid på sine andre verv.

Styret vil også se gjennom hvorvidt det er skattemessige og regnskapsmessige fordeler for Lindbæk.

— Da vil dette selvsagt bli innberettet, sier han.

Hvordan Statoil vil beregne husleien, er ifølge Lindbæk ikke diskutert foreløpig.

Hydros avtroppende styreleder Egil Myklebust har et kontor hos Hydro, men har i tillegg etablert seg i et kontorfellesskap i Oslo sentrum for å betjene sine andre verv.

PÅ HELTID: Styreleder Jannik Lindbæk i Statoil blir den første styrelederen i selskapet som får kontor i selskapets lokaler. I går flyttet Lindbæk inn i åttende etasje i Statoils bygg i Oslo. På neste styremøte blir husleien hans fastsatt.<p/>ARKIVFOTO: SCANPIX