Da andre gjester i selskapet begynte å peke og le av ham, skjønte den 23 år gamle muslimen at han var blitt lurt til å spise svinekjøtt og drikke alkohol.

Den døve 23-åringen fra Moss i Østfold ble sittende til bords sammen med sin nærmeste sjef under firmafesten i september i fjor. Han var usikker på hva han kunne spise og drikke, men stolte på rådene han fikk av sjefen.

Ifølge moss-dagblad.no ble den muslimske avholdsmannen lurt til å drikke plommevin og spise svinekjøtt. Utover kvelden merket mossingen at flere og flere begynte å peke og le av ham på grunn av lureriet til sjefen.

Historien kom for en dag under en rettssak mot mannen i Moss tingrett. Han ble nemlig tatt for promillekjøring etter at han forlot festen i sinne og tok bilen hjem. Sjefen bekreftet historien da han vitnet under rettssaken.

Den unge mannen mistet jobben som følge av episoden. I Moss tingrett ble han også dømt til 16 dagers betinget fengsel og 5.000 kroner i bot fordi han ikke hadde forsikret seg godt nok om hva flasken med plommevin inneholdt.