Bokhandlere i Oslo som NTB var i kontakt med torsdag ettermiddag, kunne rapportere om mildt sagt lunken interesse for boka. Flere hadde ikke fått den ut i hyllene ennå.

— Vi har solgt ganske få eksemplarer, og ikke mange har vært borte og sett på den heller. Faktisk har det vært omtrent like mange henvendelser fra pressen som fra publikum i forbindelse med boka, sa Tuva Østvedt ved Tanum Karl Johan til NTB.

Hun ønsker ikke å oppgi hvor mange eksemplarer som er solgt. Heller ikke hvor mange Kristin-bøker bokhandleren har tatt inn. Men spådommene hennes heller ikke i retning av at boka til den drapsdømte oslojenta blir noen bestselger.

— Mye av innholdet i boka er allerede kommet ut i mediene. Dessuten tror jeg mange har en dårlig følelse for å kjøpe en slik bok med tanke på bakgrunnen for at den ble skrevet. Den er neppe en bok folk vil kjøpe for å legge under juletreet, sier Østvedt.

Meningen var at Aschehoug skulle legge Kristin-boka ut for salg fredag, men forlaget valgte å framskynde en dag. Dermed nådde ikke boka utenfor Østlandet torsdag. Først fem til sju dager etter slippet vil den være tilgjengelig i hele landet, ifølge kommunikasjonsdirektør Even Råkil i Aschehoug.

Boka er trykket i 7.000 eksemplarer. Råkil regner med at opp til 1.000 av dem blir solgt gjennom bokklubber.

(NTB)