LIVE: Gisseldramaet minutt for minutt

Rett etter en pressekonferanse på Forus lørdag morgen satte Lund seg på et fly til Bergen. I formiddag ankom konsernsjefen Haukeland universitetssykehus, der en av de overlevende etter gisseldramaet på Statoils gassanlegg i In Amenas ligger til behandling.

Det store spørsmålet blir nok om øyenvitnet kan gi Lund mer informasjon om de seks andre nordmennene som selskapet ennå ikke har klart å redegjøre for. Helge Lund holdt en kort pressekonferansen klokken halv ti på Forus i Stavanger, der han kunne meddele at enda to norske statoilansatte har kommet seg i sikkerhet.

Den skadde personen som kom i sikkerhet natt til fredag, landet fredag i Bergen. Han er lettere skadet og stabil, han er til observasjon og får medisinsk behandling ved Haukeland sykehus.Lørdag morgen ble det klart at to nye statoilansatte har kommet seg i sikkerhet. Det er ennå seks som selskapet ikke har klart å redegjøre for.

Den ene er på vei hjem i fly og har kommet til Tyskland, mens den andre er i ferd med å forlate Algerie. Begge lander på Flesland og blir tatt imot ved pårørendesenteret der Statoil har sin beredskapsorganisasjon.

Etter besøket på Haukeland skal Lund etter planen besøke de pårørende på pårørendesenteret i Bergen.

— Vi kan aldri miste håpet. Hele vår organisasjon jobber med et mål for øye: Identifisere, finne og bringe våre ansatte tilbake til Norge, sa Lund tildligere i dag