– Jeg kan bekrefte at jeg i dag har informert Jorunn Nilsen om at jeg ikke lenger er kandidat til vervet som president i Redningsselskapet. Det er rent personlige årsaker som ligger bak beslutningen, sier Ludvigsen til Nordlys. Utover det ønsker han ikke å kommentere saken.

Leder i distriktsstyret i Redningsselskapet i Troms, Jorunn Nilsen, sier hun ble overrasket da Ludvigsen ringte henne og fortalte om beslutningen. Hun tror at Ludvigsen har lyst på vervet, men at en helhetsvurdering nå gjør at han trekker seg.

– Jeg antar at han og familien har hatt mye kjør i hans tid som fiskeriminister. I tillegg har jo hans kandidatur skapt debatt, så jeg kan forstå at han trekker seg, sier Nilsen.

Ifølge Nilsen har distriktsstyret nå forespurt Ivar Prestbakmo, og han har betenkningstid til fredag.

– Han er en meget dyktig person, klartenkende og med en god evne til å se framover. Redningsselskapet må nå tenke helt nytt hele veien, sier Nilsen.

Den tidligere høyrepolitikeren Svein Ludvigsen tiltrer som fylkesmann i Troms i midten av januar., mens Redningsselskapets ekstraordinære landsmøte er satt til 14. januar