— Vil du suge meg for 2000,-?

Slik lyder meldingen en 28 år gammel mann sender til en 16 år gammel jente fra Bergen. Han finner henne på kontaktformidlingssiden SprayDate.no, hvor menn og kvinner angivelig kan velge og vrake blant 327.000 potensielle partnere.

28-åringen reklamerer med at han er sjenerøs og ungdommelig, men presiserer at han er lei «fulle jenter som ikke funker i senga etterpå».

Denne gangen får han ikke uttelling. Den sjenerøse og ungdommelige 28-åringen vet ikke at jentens profil på SprayDate er falsk, og at det i realiteten er en 26 år gammel journalist som er mottaker av tilbudet.

Dagligdags

Tidligere i sommer ble to menn på 33 og 34 år anmeldt og siktet for voldtekt og sex-overgrep mot to jenter på 14 og 16 år. Mennene kom i kontakt med jentene på SprayDate, og reklamerte blant annet med fri flyt av alkohol for å få tenåringene på kroken.

— Slikt er dagligdags for jenter på nettet, forteller flere kvinnelige chattere til BT.

- Vil gi deg maks nytelse!

I løpet av min aller første halvtime som tenåringsjente på SprayDate, får jeg e-post fra fem forskjellige voksne menn. En stavangermann på 46 går like godt rett på sak:

— Kanskje vi kunne ordne et par deilige knull? spør mannen, og foreslår å treffes neste gang han er i Bergen.

Bare halvtimen senere er det en 43 år gammel østlending som prøver seg.

— Hei på deg. Hvordan står det til? Er dreven i erotisk oljemassasje og Kama Sutra.... Er masse på dine trakter i jobben, skriver 43-åringen.

Den gifte mannen forteller at han er på SprayDate fordi hans kone har mistet sex-lysten.

— Hvorfor tenner du på meg da? Jeg er jo bare 16, spør jeg.

— Nettopp det som gjør det ekstra spennende - å kunne gi deg noe du vil ha stor glede av videre i livet, og gi deg maks nytelse, lyder svaret.

Lurer aldersgrensen

SprayDate har 16 års aldersgrense. Men det er ikke noe problem for mindreårige å bli registrert. De fleste oppgir feil alder, og presiserer i profilen sin at de i virkeligheten er yngre.

Etter noen dager, setter jeg alderen min ned til 15 år. Men trafikken forandrer seg ikke. Sex-tilbudene flommer inn som før.

En overivrig 29-åring fra Vestlandet spør gjentatte ganger om jeg er fristet til å ha sex med ham, til tross for at han vet jeg er mindreårig. Hvorfor holder han seg ikke til jenter på sin egen alder?

— Er vel noe spenning i det. Kanskje jeg er litt nysgjerrig på å være litt læremester kanskje? Vet ikke helt. Vet bare at jeg selv var veldig klønete da jeg var på din alder, skriver 29-åringen.

Skryter av barne-sex

En 39 år gammel mann fra Nordland tar kontakt for tredje gang. Ut fra ordlyden virker det som han ikke husker at han har skrevet til meg tidligere uten å få svar.

— Hey du. Ser du er bare 15. Nå må du være forsiktig, så du ikke kommer borti kåte, gamle griser som bare vil ha musa di. Ble selv grundig lurt for ei tid tilbake, av en jente som sa hun var 17, skriver nordlendingen.

Jeg sjekker profilen hans. Mannen søker «jente i passende alder» for uforpliktende kontakt, og har også lagt ut et nakenbilde av seg selv.

I neste e-post skryter han uhemmet av å ha hatt sex med en 14-15 år gammel jente. Den grundige beskrivelsen er krydret med ord som ikke egner seg på trykk.

— Jeg klarte ikke la være, unnskylder han seg med avslutningsvis.

På spørsmål om han har hatt sex med flere helt unge, svarer han nei.

— Mest fordi jeg ikke har tid. Men har jeg lyst på? Gjett tre ganger...

Bli med på «het chat»?

Pratesiden Eros er et av landets mest populære nettsteder. De seriøse brukerne arrangerer månedlige treff, og har kontakt også utenfor cyberspace. Men Eros er også en velkjent arena for pedofile.

Jeg logger meg inn i hovedrommet «Eros Chat» og beskriver meg som en 15 år gammel jente fra Vestlandet. Det er stappfullt i rommet. 100 brukere i alle aldre.

På under fem sekunder får jeg tilbud om privat chat med tre forskjellige menn.

Den første vil se meg på webkamera, og blir tydelig skuffet over avslaget. I sinne forteller han meg deretter i klare ordelag at jeg likevel ikke fortjener å se understellet hans.

— Er du lysten på het chat? spør nummer to, som hevder å være en 29 år gammel mann fra sørvestlandet.

Tilbudene som kommer opp på skjermen, er så mange at det til slutt blir umulig å holde oversikten.

— Ha det litt gøyt?

— Søker du elsker?

— Tjene noen slanter?

Lokker med merkeklær

En 26 år gammel mann fra Østlandet åpner med å spørre om telefonnummeret mitt. Etter å ha spurt forgjeves tre ganger uten å lykkes, skifter han taktikk.

— Jeg jobber med dameklær og reiser ofte til London og Paris. Alt til deg og din alder, forteller 26-åringen, men unngår å svare når jeg spør for hvilken butikk eller hvilke merker han selger.

— Hva er størrelsene dine? Topp, bukse og bh-en?

Lett forfjamset konsulterer jeg min samboer og oppgir hennes mål. 26-åringen er tydelig fornøyd med svaret.

— De har akkurat passe modell størrelse, de små, søte plommer...

— Plommer!?

— Elsker de små søte puppene dine, mmmm. Har du bilde?