Politiet fikk dermed medhold i sitt kjæremål. Petter Gundersen (21) og Erik Lauritsen (20) varetektsfengsles i fire uker. En 17 år gammel jente fra Kristiansand får fire uker varetektssurrogat, som betyr at hun skal holdes under kontroll i en barnevernsinstitusjon.

Alle tre ilegges brev— og besøksforbud. De får heller ikke lese om egen sak i aviser eller følge TV og radiosendinger.

- Svært fornøyd - Vi er svært fornøyde. Dette er fryktelige viktig for etterforskningen. Det er fortsatt mye som må nøstes opp i, sier politiinspektør Mette Haldorsen til NTB.

Lauritsen er for øvrig allerede i fengsel. Han ble pågrepet bare timer etter løslatelsen tirsdag. Årsaken er at han skulle sone en dom.

— De to andre vil nå bli pågrepet umiddelbart, bekrefter Haldorsen.

Vurderer å påkjære Advokatfullmektig Sven Ivar Sanstøl, som forsvarer Gundersen på vegne av advokat Morten Kjensli, sier at de vurderer å påkjære til Høyesterett.

— Da blir det påkjært på grunn av lovanvendelsen, sier Sanstøl til NTB. Han mener lagmanns-rettens avgjørelse er uriktig.

— De driver med spekulasjoner. Det er ingen holdepunkter for at de tre har vært medvitende om at de andre dro ut på kjøreturen, forteller Sanstøl.

- En politisk kjennelse Også advokat Harald Johannessen, som forsvarer den 17 år gamle jenten fra Kristiansand, vurderer også å påkjære kjennelsen til Høyesterett.

— Dette virker litt som en politisk kjennelse, drevet frem av presset i opinionen. Det er veldig langt avstand fra forhørsrettens kjennelse om at det ikke var skjellig grunn til mistanke, til å si at det foreligger psykisk medvirkning, sier Johannessen.

17-åringen ble pågrepet av lensmannen i Lyngdal fredag ettermiddag. Hun hadde reist utenbys sammen med sin mor for å komme litt bort fra saken. Jenten skal plasseres i barnevernsinstitusjon.

Varetekt I alt seks personer er nå siktet og varetektsfengslet for drapet på 15 år gamle Benjamin Hermansen. Fredag formiddag ble Joe Erling Jahr (19) varetektsfengslet for København for 13 dager. Tirsdag ble Ole Nicolai Kvisler (21) og Veronica Andreassen (17) varetektsfengslet av forhørsretten for henholdsvis fire og to uker.

NTB