Med stor kraft har et sett med togvogner i natt krasjet rett inn i et lagerbygg i Havnegata på Piren, like ved rundkjøringen ved den nye Pirbrua i Trondheim.

Løpske vogner

— Det er et lokomotiv som har koblet på vogner, og i den forbindelse har det forskjøvet seg. Vognene har gått løpsk, gått over veien og inn i lagerbygget, sier Kurt Austli, politiets innsatsleder på stedet til Adressa.no .

Vognsettet hoppet av enden på togsporet og tok med seg et gjerde før det fortsatte ferden 50-60 meter videre mot lagerbygget. Vognene braste rett inn gjennom en port, og stoppet ikke før endevognen traff betongmuren inne i bygningen.

Ingen personer ble skadet i hendelsen, men det er store materielle skader.

— Det er ikke tvil om at det er betydelige materielle skader på stedet, sier Austli.

Containerne blokkerte adgangen til store deler av byens havneområde, noe som kan føre til store forsinkelser og køer i morgenrushet.

– Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta å rydde opp, men vi jobber med å skaffe alternative omkjøringsveier til havneområdet. Dette er en vei med mye trailertrafikk og med bussforbindelse til hurtigbåthavnen, så det vil nok oppstå en del kø, sier operasjonsleder Bård Jacobsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vognsettet traff porten og tok med seg deler av veggen da det braste inn i dette lagerbygget på Piren. (Foto: HENNING BETTEN, Adressa.no) Tomme containere Det var ikke gods av farlig art på vognene. Containerne som sto på vognene skal ifølge politiet ha vært tomme. Disse ble lastet av før det ble gjort forsøk på å trekke bort vognsettet.

— Nå jobber vi med å få ryddet veien, slik at folk kommer seg ut på Piren på jobb og får hentet det de skal her. Så får vi undersøke videre for å klarlegge hvordan dette kunne skje, sier Austli.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 03.08 i natt. Veitrafikksentralen melder i 05.30-tiden torsdag morgen at Havnegata igjen er åpen for trafikk etter arbeidsuhellet.